LOI Beroepsinteressetest

De LOI Beroepsinteressetest is gebaseerd op de interessetheorie van John L. Holland (1919-2008), een Amerikaanse Psycholoog die wordt gezien als een van de belangrijkste grondleggers van beroepskeuzetests. Zijn theorie is simpel: als het om interesses gaat, zijn er zes soorten mensen. Echte mensen zijn een mix van deze zes basistypes. Met een interessetest kan je de persoonlijke mix van iemand vaststellen. Die persoonlijke mix wordt “profiel” genoemd: de termen interesseprofiel, PAKSOC-profiel en Hollandprofiel worden door elkaar gebruikt. Een PAKSOC-profiel is in feite jouw eigen verlanglijstje voor de ideale baan. Want de dingen die je het leukst en meest interessant vindt, staan bovenaan in het profiel. En de dingen die je het minst aantrekkelijk vindt, staan onderaan.

Naast de zes menstypen zijn er volgens de Hollandtheorie ook zes soorten werk. Echte banen zijn een mix van die zes basissoorten. Wij hebben van een grote hoeveelheid uiteenlopende beroepen het Hollandprofiel vastgesteld. Daardoor is het mogelijk om bij het profiel van een individu de beroepen te zoeken die in theorie het beste aansluiten op wat iemand leuk vindt. De beroepen die het best bij jouw interesseprofiel passen staan bovenaan de lijst.

Is dit systeem 100% waterdicht? Nee, want naast interesses spelen zaken als intelligentie en vaardigheden ook een rol bij de keuze voor studie of beroep. Deze test geeft geen absolute zekerheid, maar wel een betrouwbare indicatie. En die geeft de richting aan waarin je verder kunt zoeken en zelf de ‘finetuning’ kunt doen.

LOI Beroepsinteressetest; vragenlijst

LOI Beroepsinteressetest; vragenlijst

LOI Beroepsinteressetest; uitslag persoonlijkheidsprofiel

LOI Beroepsinteressetest; uitslag persoonlijkheidsprofiel

LOI Beroepsinteressetest; uitslag beroepen en opleidingen

LOI Beroepsinteressetest; uitslag beroepen en opleidingen

 

 

 

 

 

Gegevens

Website: http://www.loi.nl/beroepsinteressetest/
Applicatie type: Webapplicatie
Technieken: PHP, mySQL, MS SQL Server